Torvikopla

+ In English

Seuraavat keikat:

Tilaa Kopla keikalle:
Ota yhteyttä manageriin!


+Koplanetti
(vain soittajille)

Torvikopla Big Band
Perustiedot Torvikoplasta

Torvikopla on tamperelainen opiskelija- big band, jonka soittajat ovat pääosin Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita. Torvikoplan instrumenttivalikoimaan kuuluvat perinteisten big band -soittimien — joita ovat saksofonit, pasuunat, trumpetit, piano, sähkökitara, basso, rummut ja lyömäsoittimet — lisäksi myös klarinetit ja huilut.

Torvikopla on toiminut aktiivisesti jo yli 20 vuotta. Tähän ajanjaksoon on mahtunut paljon keikkoja, konsertteja ja ulkomaanmatkoja, kuten myös muutama äänite sekä monia harjoitusleirejä. Torvikopla on tehnyt viime vuosina useita konserttimatkoja ulkomaille kuten Hollantiin, Irlantiin, Ruotsiin ja Saksaan, kuten myös Iisalmeen ja Joensuuhun.

Torvikopla keikkailee aktiivisesti yritysten ja yhteisöjen tilaisuuksissa, opiskelijatapahtumissa, pikkujouluissa ja kesäjuhlissa. Tyypillistä Torvikoplan toiminnalle ovat erilaiset konsertit ja tempaukset muiden bändien kanssa sekä suuremmat projektit tanssijoiden ja näyttelijöiden kanssa (Paree Kabaree). Musiikkia tehdäänkin kunnianhimoisesti ja kieli poskella.

Torvikoplaa on johtanut vuodesta 2011 lähtien Maiju Virtanen. Kokoonpano on kooltaan vaihteleva, mutta keskimäärin orkesterissa on noin 25—30 soittajaa. Minimi-esiintymiskokoonpanomme on noin 14 henkeä.

Olipa tilaisuus iso tai pieni, vuosien keikkakokemuksella Torvikopla tekee siitä juhlan!

UUTTA: Paree Kabaree on kattava ohjelmapaketti pikkujouluihin, yritysjuhliin tai muihin suuriin tapahtumiin – muuta et tarvitse! Paree Kabaree -viihdepaketin toteuttavat yhteistyössä teatteriryhmä Iloinen Mursu, tanssiryhmä Tanssimatriisi ja Torvikopla -big band. Lisätietoja: www.pareekabaree.com

PareeKabaree.com


Torvikopla-videoita

Tässä ensimmäiseksi keikkatallenne tuoreimmasta päästä eli vuodelta 2012. Video on koostettu Torvikoplan kevään 2012 Klubin keikoilla Tampereella kuvatusta ja äänitetystä materiaalista:



Alla olevassa videossa on valokuvia ja äänitallennetta Torvikoplan osuudesta konsertissa "Charli Green & Bigband Studentproof meets Torvikopla", joka oli perjantaina 15.2.2008 Malmitalossa, Helsingissä.



Seuraavassa videossa on pätkiä Torvikoplan 15-vuotisjuhlien merkeissä Klubilla järjestetystä Funky Fifteen -tapahtumasta, niin lavalta kuin backstageltakin. Ääniraita on Torvikoplan "Pyynikki Sessions" studio-demo-cd:ltä vuodelta 2005. Video on traileri Torvikoplan "FUNKY FIFTEEN - Making of" -dokkarista.



Referenssejä

Torvikopla on vuosien varrella esiintynyt mm. seuraavissa tilaisuuksissa:



Torvikoplasta sanottua
"Torvikoplan synttäreiden kunniaksi tykitetty Funky Fifteen -ilta imaisi yleisön hurmioon. Tamperelaisopiskelijoista koostuva big band valloitti torstaina 15-vuotissynttäribileissään Klubilla tutut ja tuntemattomat heti ensi soinnuista lähtien. Mieleen juolahti oitis vanhan kunnon ajan leffat, hämyiset dekkariklassikot ja suurten tunteiden rakkaustarinat. Kaikin puolin liikuttava kokemus. —— Tarjolla oli niin ihanaa big band -musiikkia, että miltei sanattomaksi vetää."
[Aamulehti 18.3.2007, su|ihmiset-liitteessä]
"Suuren juhlan tuntua tilaisuuteen toi hienojen puitteiden ja koreiden asujen lisäksi Tampereen yliopiston Torvikopla loistavalla musiikillaan. Hetkittäin saattoi kuvitella olevansa jossain maailman luokan tilaisuudessa. Onneksi orkesteri soitti myös muutaman valssin, jotta hieman aremmatkin tanssijat saivat käydä pistämässä jalalla koreasti."
[Ainejärjestölehti Luuppisanomat nro 1/2004 vuosijuhlaraportissa]
» Lue lisää lainauksia eri lähteistä


Harjoituksia viikoittain

Torvikopla treenailee lukuvuoden aikana keskiviikkoiltaisin klo 18:00 — 21 Attilassa, Tampereen yliopiston tiloissa. Tarkemmat tiedot harjoitusajoista löytyy tapahtumakalenterista.

» Tampereen yliopiston tilat Attilassa (Yliopistonkatu 38), sijainti kartalla:



Päivitetty viimeksi: 31.01.2013



HUOM! Olet Torvikoplan wanhoilla kotisivuilla, joita ei enää päivitetä!
» Siirry tästä Torvikoplan uudelle sivustolle Torvikopla.fi!